Новини

    28.12.18 р

    На порозі Рік Новий -
    Добрий, світлий, чарівний.
    Щастя, злагоду - усе,
    Хай до хат він нам несе!

    22.01.2019 | Aдмін | Читати далі

    23.04.18 р Презентація книги землячки Лариси Сичко

       У Всесвітній День Книги   23 квітня в Уяринецькій школі    відбулася презентація книги нашої землячки Лариси Іванівни Сичко  «Невигадані історії мого дитинства»  - спогади з дитинства сільської дівчинки 60-70х років минулого століття. Це розповіді про мальовничу природу рідного краю, про родину, про цікаві подорожі, спілкування з друзями та різні кумедні історії. В оповіданнях яскраво описано уклад життя сільських людей, їхній побут, дозвілля дітей. З часом  спогади про дитинство, рідне село, свою родину спонукали до написання оповідань.  Ілюстрації до цієї книги було виконано чоловіком авторки, художника, Члена  національної  спілки художників України – Олександра Петровича Пелешка. Поетичні та прозові твори друкувалися у всеукраїнських літературних альманахах  «Сонячна палітра», «Скіфія», часописі  «Барви»  та місцевій пресі: «Вінницькій газеті»,журналі «Вінницький край».  Лариса Сичко  уже 3 роки являється членом літературно-мистецького об'єднання «Автограф» під керівництвом Тетяни Яковенко.

    Авторка розповіла присутнім про те, що любов до рідного краю, історична спадщина спонукали до написання художньо-історичної повісті про походження рідного села Уяринці. Рукопис вже в редакції і книга скоро побачить світ.

        Захід, на який було запрошено працівників сільської ради, працівників культури, учнів школи та дитячого садка. Також гостями були: Тетяна Василівна Яковенко – відома поетеса, літературознавець, педагог, Член Національної  спілки письменників України, зараз викладач Вінницького педагогічного коледжу.  Тетяна Василівна декламувала свої вірші,  які позначені сюжетністю й конкретикою, глибоким розкриттям внутрішнього світу людини. Спостережливістю, іронічним сприйняттям життя у його негативних проявах, а водночас утвердженням добра й краси вирізняються її новели, опубліковані у періодичних виданнях.

         Завітала до школи  і Олена Андріївна Вітенко – політик, письменниця, громадський діяч, фундатор Вінницької обласної краєзнавчої літературно-мистецької громадської організації «Велика рідня», Член Національної спілки письменників України. Діти з захопленням слухали її вірші , які читала Олена Андріївна.  На вірші Олени Вітенко написано понад сотню пісень. Побували учні в віртуальній творчій майстерні художника Олександра Петровича Пелешка, познайомились з його роботами та технікою виконання творчих робіт.

            Колектив школи тепло та душевно зустрів шановних гостей    запашним короваєм з гарними словами привітань та свою любов до рідного краю виразили в піснях, танцях, які виконували учні та вчителі школи.

        Учні  прочитали  уривки презентованої книги, вірші  відомих поетес Олени Вітенко та Тетяни Яковенко , познайомили всіх присутніх з їх творчістю.

       На книжковому святі дорогі гості подарували школі на добру згадку збірки власних книг.                                                                                                         

     

                                                                                                       

    30.05.2018 | Aдмін | Читати далі

    Брейн - ринг "Казка в гості завітала"

    25 листопада в нашій школі с. Уяринці було проведено змагання в початкових класах (брейн - ринг "Казка в гості завітала." )

    26.11.2013 | Aдмін | Читати далі

    18.11.2013 року в школі відбувся Біологічний КВК.

    Біологічний КВК "Цікаве про тварин"

    19.11.2013 | Aдмін | Читати далі

    Свято урожаю

    В школі відбулося свято Урожаю.

    02.11.2013 | Aдмін | Читати далі

    14 жовтня. День козацтва .

    Учні 8 класу на чолі з вчителем історії, відвідали могилу Данила Нечая.

    31.10.2013 | Aдмін | Читати далі
    Сторінки: «1» 2
    Всього новин: 11